Skip links

Blue Day, de ecologische reiniger voor zonnepanelen  zonder naspoelen

Gebruiksvoorschrift

 • Gebruik 50ml Blue Day concentraat op 10 liter koud leidingwater.
 • Verwijder eerst voorzichtig het droge vuil zonder water met een zachte borstel.
 • Maak daarna de zonnepanelen schoon met Blue Day en een zachte spons.
 • Naspoelen met water is niet nodig. Snel en effectief!
 • Maak panelen bij voorkeur in de ochtend of avonduren schoon als de zon weg is en de panelen afgekoeld. Op die manier blijven er minder resten achter.
Introductieprijs 1 liter: 14,95 ex BTW
Introductieprijs 5 liter: 69,95 ex BTW

Superconcentraat:
1 liter op 200 liter gebruiksklaar!

Met Blue Day ecologische zonnepaneel reiniger kunt u eenvoudig, snel en veilig zonnepanelen schoonmaken en schoner houden na reiniging.

Met Blue Day verwijdert u gemakkelijk algen, calcium en andere vervuiling op uw zonnepanelen. Zo behoudt én verhoogt u de capaciteit van uw zonnepanelen! Blue Day laat een onzichtbaar laagje achter dat vuil en calcium afstoot, en maakt de volgende schoonmaakbeurt gemakkelijker. Naspoelen met water is niet nodig. Dat scheelt u tijd en water.

Blue Day is volledig onschadelijk voor alle soorten zonnepanelen. De formule bevat geen agressieve bestanddelen of toegevoegde kleurstoffen en andere ingrediënten die panelen kunnen aantasten. De formule is op basis van natuurlijke mineralen en is pH neutraal.

Wij verkopen superconcentraat, waarbij u van 1 liter concentraat 200 liter gereed product kunt maken!

 • Reinigt, beschermt en stoot vuil af
 • Naspoelen niet nodig
 • Ideaal voor hardnekkig vuil, zoals alg aanslag,  calcium, vogelpoep
 • Geen toegevoegde kleurstoffen
 • Op basis van natuurlijke mineralen, pH neutraal
 • Bevat geen agressieve bestandsdelen, dus veilig voor u en de zonnepanelen

Bestel Blue Day tegen introductieprijs!

Bestel Blue Day

Waarom zou u zonnepanelen reinigen, en waarom met Blue Day?

Wilt u ook maximaal rendement halen uit zonnepanelen? Maak dan kennis met onze ecologische formule Blue Day.

Normaal gesproken moet u zonnepanelen regelmatig schoonmaken, want vuil en zand zijn schadelijk voor zonnepanelen.  Het is algemeen bekend dat vuil het rendement aanzienlijk vermindert.

Voor de reiniging van zonnepanelen, is het gebruik van allesreiniger of groene zeep verboden, deze tasten de zelfreinigende laag van zonnepanelen aan. Ook schuursponsen en hogedrukreinigers mag u niet gebruiken. Die brengen zonnepanelen onherstelbare schade toe. Gewoon leidingwater zet calcium af op het glas. Algemeen advies is dan ook om regenwater of osmose water te gebruiken om o.a. kalkaanslag te verwijderen en te voorkomen. Maar dat is niet overal voorhanden.

Daarom is Blue Day het antwoord om algen, calcium en vervuiling gemakkelijk te verwijderen waarbij u wel gewoon leidingwater kunt gebruiken. Blue Day zorgt na reiniging voor een vuil afstotende laag, waardoor aanhechting veel minder snel plaats kan vinden. De Blue Day formule is op basis van natuurlijke mineralen, volledig veilig, ph neutraal en bevat geen agressie bestanddelen dat uw zonnepanelen kunnen aantasten.